Nemzeti Rock Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Szerkesztőség

Elérhetőségünk:
szalonnas.imre@yahoo.com

 
Társalgó
 

látotagó olvassa a lapot.

 
Számláló
Indulás: 2007-12-06
 
Hírek (2013)
Hírek (2013) : "Azért hungarometál, mert a nemzeti power metalt sokáig tart kimondani" - interjú a Stratégia zenekarral

"Azért hungarometál, mert a nemzeti power metalt sokáig tart kimondani" - interjú a Stratégia zenekarral

  2013.09.01. 16:18

Nemzeti rock, vagy heavy metal? Hogy hol lehet a határ, és hogy egyáltalán tényleg szükségszerű-e a kettőt elhatárolni, az egy jó kérdés. Tény, hogy mindkét oldalon vannak színvonaltalan előadók, akiktől nehéz elhatárolódni. A Stratégia első lemezét anno az ezredfordulón már a Bikini stúdióban vehette fel. Zenéjüket akkor még úgy lehetett jellemezni, hogy "ilyen lenne a Moby Dick, ha nem a thrash, hanem a Keresztes Vitéz / Prometheus vonalon teljesedett volna ki". Bő tíz évvel később a negyedik album már a Denevér stúdióban készült, és a zenéjükben már csak keresve lehet megtalálni hatásaikat. A Stratégia eljutott oda, ahova a pályatársak közük csak a Demonlordnak, a Wisdomnak és a Dalriadának sikerült: messziről hallatszik, hogy ez Stratégia. Interjúnkban a közelmúlt fontosabb eseményeit (tagcserék, új lemez, vagy az első klip) jártuk körül, megismerkedtünk interjúalanyunk, Szilágyi Zsolt gitáros főbb hatásaival, aki bepillantást engedett nyerni a dalszerzési procedúrába, a hangszerelési dilemmáikba, egyszóval mindazon munkafolyamatokba, amelyek a Vérzik E Föld lemez dalaival történtek, mielőtt a Hammer lemezre írta volna őket.


- Szia Zsolti (Szilágyi Zsolt – gitáros)! Az új album dalait hallgatva bizonyos téren visszakanyarodást éreztem az első (Láss Tisztán – 2000) és második lemez (A Végzet Kardja -2002) Judas Priest-Iron Maiden-jellegű direktebb dalaihoz, A Változás Szele progresszívebb világához képest.
- Zsolti: Szia! Ezt teljesen jól látod, de ez nem tudatosan történt, egyszerűen csak így alakult. Persze az is közre játszhat, hogy míg a Változás Szelén tőlem származott több dal alapja, addig a Vérzik E Föld lemezen Feri ötletei vannak többségben. Szerintem ez így van jól minden lemezünk más egy kicsit, és persze azért ne feledjük, hogy a dalszövegekhez is idomulni kell, és a dalszövegírásban is változás történt az előző lemezhez képest, hiszen most nincs külsős szövegírónk javarészt Feri látja el ezt a feladatot is.

- A Változás Szele albumhoz képest további különbségként tűnt föl, hogy Robi (Kovács Róbert – billentyűs) nagyobb szerepet kapott. Ez mennyiben igaz, illetve mennyiben vannak az Ő ötletei az új számokban?
- Zsolti: Hát, jó is érzed, meg nem is. Az ötletei nagyon benne vannak, főleg a vokálok terén, de a témái is jobban ki vannak dolgozva, mint az előző lemezen, és hozzáteszem, hogy sokkal jobb minőségű a hanganyag a stúdiónak köszönhetően, emiatt jobban is hallatszik, amit csinál. S azt hiszem, hogy aki zenél, az tudja, hogy nagyon nehéz (főleg metálzenében) a szintetizátor, vagy a billentyű szerepét meghatározni, hogy ne legyen se sok, se kevés; hallatszódjon, de ne vegye el a zúzást. Azt hiszem, hogy az arányokat most sikerült végre megtalálnunk, (míg az előző lemezen nem annyira,) és igen, több szerepe is van, hiszen most szólókat is játszik Robi, nem is egyet.
- Robi: Szerettem volna többet megmutatni magamból, és szerettem volna az előző lemezhez képest több dallamot, több riffet beletenni. A Változás Szelénél az volt a gond, hogy nem volt házi stúdió, és egy csomó probléma a felvételkor jött elő. Most volt, feldemóztuk az egészet, és megmutatkoztak azok a dolgok, amik odavalóak, vagy nem odavalóak. Nagyon nagy segítség volt.

- Hörgés van az albumon?
- Zsolti (kuncog): Van… (kuncog tovább)… Több számban is. A lemezen egy kultikus arc, a Nebron nevű vásárhelyi black metal zenekar énekese, Lévai Balázs hörög, aki nekem jó haverom, és megkérdtem, hogy nincs-e kedve egy kicsit hörögni. Sajnos csak a lemezen, élőben jelenleg ezt nem tudjuk megoldani. Ez volt a kérdése Balázsnak a felvételek során: féreg- vagy lárvahörgést szeretnétek (nevet)?

- Meghatározó tag tűnt el a zenekarból Mészi (Mészáros István – korábbi basszusgitáros) személyében, hiszen Ő nemcsak alapítója, és fix pontja volt a zenekarnak, de egyik szövegírótok is. Másik oldalról pedig hozott-e Lugó (Lugasi Attila – basszusgitáros) új zenei ötleteket? Tehát ez a tagcsere mennyiben határozta meg a zenekart, és az új számokat?
- Nem volt egyszerű a történet, hiszen Pista oszlopos tagja volt a zenekarnak, nemcsak igen sok dalszöveget írt, de a zenealkotásban is tevékenyen részt vett. A váltás maga úgy zajlott le, hogy segített Lugónak a régi dalok betanulásában, ami nagyon jó volt, hiszen így nem kellett megállnia a csapatnak, tudtunk továbbdolgozni. Az új dalok viszont már egyértelműen Lugó játékát és stílusát tükrözik. Lugó sokkal dallamközpontúbb, skálák terén képzettebb, míg Pista sokkal ösztönösebb basszusgitáros volt. Nagyon jó volt, amit csinált, de azt hiszem, hogy a zenekarnak előnyére vált a csere. Dalszövegekben érezzük Pista hiányát, de szerencsére Feri (Kurunczi Ferenc – gitáros) annyira aktivizálta magát az utóbbi időben, hogy úgy néz ki, megoldódik ez a probléma.

- Miért pont Lugó lett az új basszusgitárosotok?
- Régóta ismerjük őt, régen is zenélt már Hódmezővásárhelyen. Igazándiból nem is kerestünk basszusgitárost, mert Pista mondta, hogy Lugó szívesen csinálná, meghallgattuk, és jó volt.

- A zenekaron belül zenei szempontból a kreatív magot ketten alkotjátok Ferivel, ugye?
- Igen, ketten, ez igaz, és ez a lemez még úgy volt, hogy szinte kompletten vittük a dalokat Ferivel. Viszont a próbákon, amikor összeállítjuk a dalokat, mindenki hozzárakja a saját kis dolgait, tehát közös munka ez, de az alapjait biztos, hogy mi visszük Ferivel. Most ezen én változtatni szeretnék, és már csináltunk is így egy új dalt, ami gyakorlatilag a próbán született meg egy Robi-hozta alapdallamból. Gondban is leszünk majd, ha a szerzőket kell megnevezni, mert akkor fölsorakozik az egész zenekar. Ebben látok perspektívát, szerintem ez frissülést hozhat a dalszerzés terén.

- Egy kicsit úgy látom kívülről, hogy két vonulat van a zenekaron belül: a klasszikus metál, és a progresszív vonulat. Lugó ebbe mit hozott bele, merre billentette a mérleget?
- Ez így van (nevet)! Lugó a harmadik verzió (nevet). Ő a bluesosabb, hard rockosabb vonulatot vinné, mikor ketten jammelünk, elég sok bluesos témát szoktunk játszani, mert én is szeretem. Ő inkább ez a vonulat, de beillesztjük (mosolyog), az új lemezen majd hallatszódni fog! Feri a klasszikus heavy metal, részemről a progresszív jelző túlzás: nagyon szeretem a progresszív zenét, de egyelőre ez az oldal nem igazán tudott még kiteljesedni.  A lemezen egyértelműen hallatszik az, hogy egy bizonyos dal Ferié (pl. lásd link), avagy az enyém (pl. lásd link).

- Mi történt Lillával (Csarmaz Lilla – korábbi vokalista)? Az előző lemezt sikerült a női vokállal megszínesítenetek. Most (legalább) a stúdióban miért nem dolgoztatok Vele, vagy más női énekessel?
- Egyszerűen nem éreztük ezeknél a daloknál, hogy kellene bele női vokál. Az előzőnél éreztük, hogy ide-oda jól esne még valami, de aztán a végeredmény néhány helyen olyan esetleges lett. Kicsit több időt kellett volna szentelnünk rá.

- Az előző lemezen volt egy baromi szerencsés címet viselő intro (a Gyökerek - link). Utólag nem bántátok meg a címadást?
- (nevet) Én nem. Ha megnézed a mondanivalóját (az a lényeg!), akkor más címet nem is lehet neki adni. Jó, később mi is poénkodtunk vele, de nem, nem bántam meg.

- Ezen a lemezen van nálatok először intro mellett outro is. Adódik a kérdés, van-e valamiféle (akár szövegi, akár zenei) koncepció az albumon?
- Igazából ezen a lemezen nincs. A dalok különállóaknak tekinthetőek, de azért összességében mindannyian kapcsolódnak a „Vérzik E Föld” kifejezés keserű, de egyben reményt keltő mondanivalójához.

- Viszont az intro-outro egyfajta elkezdést-lezárást jelent. Ti ehhez képest feltettetek még egy dalt az outro után a végére, amivel félig-meddig értelmetlenné tettétek az outro-t, viszont egyúttal értelmessé tettétek azt, hogy mitől extra, és mitől bónusz a My Fatherland (lásd link).
- (bólogat) Úgy van. Ezen elég sokat gondolkoztam, hogy hogy is legyen… Outro, és utána meg még egy zúzda? De nem illett volna bele a lemezbe. Ezt csak így lehetett felrakni, bónusznak.

- Ezzel kapcsolatban a cím alapján bizonyos nyelvismerettel felismeri az ember azt, hogy ez angolul van. Nade miért? És van-e belőle magyar verzió?
- Nincs. És hogy miért? Nem tudom. Az a baj, hogy olyan régi a történet, hogy nem emlékszem rá (elmosolyodik). Még a 2000-es évek közepén, vagy még korábban született meg a zenei alap, én írtam egy magyar szöveget, és Pista érdekességképpen lefordította angolra. Ezek után angolul tanultuk meg, és úgy is játszottuk. Később megpróbáltam visszafordítani magyarra. Magyarul kicsit olyan volt, mint a Máté Péter dala, a Hazám de nem igazán szólt jól, míg angolul egészen megállta a helyét.  Azt gondoltuk, hogy miért ne lehetne a lemezünkön egy angol szám? Lehet, hogy lesz, akinek nem fog tetszeni, hogy „miért kell angol számot csinálni”, de így többekhez eljuthat a mondanivalója.

- Nálatok a zenekarban ki tud angolul (Zsolti bőszen mutogat Robira)?
- Robi: Meg tudott még Pista is valamennyire.

- Mennyire voltál elégedett a My Fatherland szövegével?
- Robi: Az az igazság, hogy nem vagyok „perfect english”, konyhanyelven tökéletesen elbeszélgetek bárkivel. Megpróbáltam úgy hozzáállni a szöveghez, hogy a jelentése tükrözze a szándékot, valamint a kiejtésre próbáltam rámenni…
- Zsolti (közbevág): Ami teljes mértékben nem sikerült (nevet)!
- Robi: Fonetikusan írtam le Töcinek (Török József – énekes) a szöveget. És úgy érzem, hogy jó lett.
- Zsolti: Először volt egy nyelvtanár, aki lektorálta a szöveget. Aztán a lemezünk hangmérnöke, Boros Béla is perfekt angol, és az Ő véleményét is kikértük, és Neki sem volt benne kivetnivalója. De hát a skandináv zenekarokon is tisztán hallatszik, hogy nem angol-angolt hallasz.

- Az előző lemezzel kapcsolatban a legtöbb kritikát amiatt kaptátok, hogy hosszúak a dalok (most sem lettek sokkal rövidebbek). Úgyhogy nagyon meg kell gondolnotok azt, hogy koncerten melyik számot játszátok el, és melyiket hagyjátok ki. Emiatt nem gondoltatok-e esetleg arra, hogy rövidebb, „radio edit” formában koncertverzióvá alakítsatok pár azon levő dalt? Gondolok itt pl. az EP-verzióhoz visszatérésre (ami adott), vagy pl. az Egyszerűen thrash-dallá visszaalakítására.
- Zsolti: Ez főként az én hibám, hiszen zeneileg minden elképzelésemet szerettem volna belerakni A Változás Szele dalaiba. Szerintem még a Vérzik E Földért (pl. lásd link) is meg fogjuk kapni ezt a kritikát, pedig próbáljuk minél rövidebbre venni a dalokat. Igen, a lerövidítéseken már én is gondolkoztam, sőt a Válaszd El című dalunkkal (lásd link) ezt már meg is tettük, csináltunk egy rövidebb koncertverziót.

- Beszéljünk egy kicsit a felvételekről is. Szolnok, Denevér stúdió. Kivel dolgoztatok pontosan?
- A hangmérnök Boros Béla volt, a felvételeket vele készítettük. A keverést és a masteringet pedig csak Töfi (Cserfalvi Zoltán) végezte. Már az első keverés is jobban szólt, mint A Változás Szele. Töfi interneten keresztül küldte a kevert anyagokat véleményezésre, egyszer mentünk el hozzá a keverés során, és azt hiszem, mondhatjuk, hogy nagyon jó lett a végeredmény.

- Miben tudott többet a Denevér, mint az Attila stúdiója? (Faktor stúdió, itt készült a Változás Szele.)
- Mindenben. Ők a metálzenében vannak benne, míg Attila egy blues-zenész. Nagyon kreatívak, nagyon segítőkészek, de szigorúak is. Amit ott átéltem a ritmusgitárral… Amikor följátszod, teljesen jónak hallod, és Béla ennyit mond: „sajnos, ez nem lesz jó” (nevet). A másik megjegyzése pedig az volt, hogy „ez így, ebben a formában nem szerepelhet a lemezen” (nevet). De összességében nagyon jó volt ott dolgozni, Béla nagyon sokat segített! Ha úgy érezte, hogy valahová passzolna még valami, akkor szólt, kipróbáltuk, és tényleg jobb lett úgy. Gyakorlatilag producerként is viselkedett, és ugyanez elmondható Töfiről is.

- Van egy olyan albumotok, ami egy elég viharos időszakban fogant, és hát olyan is lett. Most így a Denevér kapcsán talán időszerű a kérdés, hogy nem tervezitek-e újrarögzíteni A Végzet Kardját, vagy esetleg válogatáslemez formájában szemezgetni arról, és a másik kettőről is?
- Igen, van ott jópár olyan dal, ami megérdemelné az újrafölvételt. Határozottan gondolkodunk a válogatáson, például a Válaszd El, vagy a Változás Szele (lásd link) is sokkal jobban szólna egy komolyabb minőségben.

- Honnan jött a Hammeres szerződés?
- Eddig szerzői kiadásaink voltak, és már végigzongoráztam magamban, hogy ez mivel jár, és nem akartam megint végigcsinálni. A kiadó leveszi ezeket a terheket rólad. A Denevér stúdió után kezdtem el ezen gondolkodni, hogy ha már minőségben előre lépünk, akkor ideje, hogy egy normális kiadó is legyen. Megkerestem a Hammertől Hartmann Kristófot, neki Töfi elküldte az anyagot és ő igent mondott. Reményeim szerint sokkal több ember tudja így megismerni a Stratégiát.

- Első klipeteket a Render mediával készítettétek el az Örökség című dalra. Hol, mikor történt a forgatás, és miért pont az Örökség című dalra készült a klip (lásd. link)?
- Debreceni a cég, ott is forgattunk. Január elején egy hétvégén felutaztunk Debrecenbe, és leforgattuk a részeinket. Azt hiszem, hogy három, vagy négy számot választottunk ki, és a végső döntést a klip készítőivel hoztuk meg. Kikértem a véleményüket arról, hogy mit tudnak megvalósítani, és azért választottuk végül is az Örökséget, mert komplett történetet mond el ez a dal.

- Kicsit Dalriadás ez a főmotívum… Vagy csak a havas táj miatt jut az ember eszébe?
- Nem, szerintem a dallam miatt. És tudod ki mondta ezt először? A stúdióhangmérnökünk, Boros Béla. Az az érdekes, hogy míg például a Priest/Maiden-hatások azok tagadhatatlanok, hiszen azokon nőttünk föl, addig folk-metál zenekarhoz eddig senki sem hasonlított egyetlen dallamunkat sem.

- Ismertétek ezt a hajdúszoboszlói hagyományőrző csoportot?
- Nem, sőt eredetileg úgy volt, hogy nem is ők lesznek. Az ő részeiket külön forgatták le, mi nem voltunk jelen, mert sokba került volna felutazni, úgyhogy csak a klip első verzióján láttuk az ő részüket. A harci jelenet kimondottan jól sikerült.

- Ha az ember figyelmesen nézi, könnyen kiszúrja a téglagyár logóját az egyik téglán, és jót nevet ezen. Ti nem vettétek észre, vagy miért maradt benne?
- Elsőre kiszúrtam (nevet), nem olyan feltűnő, másrészt egy ilyen apróság miatt nyilván nem forgattattuk újra azt a jelenetet.

- Hol történt a promóciós fotózás, és hogyan került a képekre a mozdony?
- Ott volt (nevet). A Szeged-algyői vasúti hídon forgattunk. Pont mikor csináltuk a képeket, akkor jött a mozdony, és a fotósunk csinált róla egy csomó képet. Aztán rólunk is csinált, és összerakta a kettőt (nevet).

- Elég régóta tart a Kárpátiával való kapcsolatotok. Mit tanultatok ebből, milyen előnyöket hozott, mit adott Nektek ez a – már évek óta tartó – előzenekarosdi?
- Nagyon sokat tanultunk. Például arról, hogyan kell profin, gyorsan dolgozni, illetve hogyan kell a színpadon viselkedni. Az biztos, hogy ilyen színpadon, ilyen fénnyel, ilyen hangtechnikával nem sok zenekar játszhat, ebből a szempontból szerencsések vagyunk. Sok új rajongót szereztünk, de most úgy érzem, hogy ebből a szempontból már nincs előrelépés.

- A klipen tűnt föl, hogy Gergő (Győri Gergely – dobos) Bankó Attilás (Kárpátia dobos) szakállat vágatott magának.
- (nevet) Nekem ez csak a napokban tűnt fel, hogy Attilának is pont ilyen van! Nagy barátok! És zenekari szinten is jó viszonyban vagyunk Attilával, többször szállt meg nála a zenekar pesti, Pest-környéki koncertek alkalmával. Ilyen alkalmakkor megiszunk egypár kupicával (nevet).

- Az előző lemezborítótokon azt láttam, hogy próbáltatok egy művésziesebb, igényesebb irányba előrelépni. Most ezzel az egyszerű borítóval úgy érzem, visszaléptetek…
- Azért nem akartam festményt, mert azt nem lehet módosítani. A festő megrajzolja olyanra, amilyen, és utána nem tudsz rajta módosítani, arra meg nem kérheted, hogy fessen újat. Több embert is felkértem, hogy rajzoljon, de egyik sem lett olyan kreatív, vagy olyan jó. Aztán a Kárpátia billentyűse-grafikusa, Galántai Gábor is felajánlotta, hogy szívesen rajzol nekünk egyet, amiből végül nem egy lett, mert csak a sokadikra bólintottam rá. Igen, egyik oldalról egyszerű, de konkrét. Ott van az „S” betű is, messziről látszik, hogy ez egy Stratégia lemez.

- Miért cseréltétek le a betűtípust?
- Azért, mert az egy sokak által használt betűtípus, és valami egyedibbet szerettünk volna. Különben az „S” az megmaradt logóként, csak a farkincája tűnt el.

- Elkezdtétek használni a hungarometál kifejezést a zenétekre. Miért nem volt jó a nemzeti power metál?
- Azért, mert az egy sokkal általánosabb fogalom (és sokáig is tart kimondani), mi valami teljesen egyedit szerettünk volna, ami a Stratégiának a sajátja lehet. Amúgy használták már korábban ezt a fogalmat a Morpheus zenekarra is, sőt, van egy vas- és fémszerkezetek gyártásával foglalkozó Hungarometál Kft. is (nevet)! Amúgy Feri ötlete volt, és megtetszett a zenekarnak is.

- Új honlapotok van (katt-link), nagyon szép, de a réginek volt egy jó tulajdonsága: feltöltögettétek a koncerteken játszott számlistákat bulik után.
- Lesz, csak nincs még készen.

- Három meghatározó koncertélményed a közelmúltból?
- Pont egy éve ugyanitt (a Club 202-ben) láttam az Opeth-et, egyszerűen félelmetes volt. Aztán a Myrath, az első lemez óta tetszenek, őket az Orphaned Land-del láttam együtt. A Rage-et három éve láttam először a Diesel klubban, az óriási élmény volt! Először láttam élőben a Smolskit… Hát az hatalmas volt!

- Minden idők három nagy kedvence számodra?
- Folyamatosan változik. Az Iron Maiden az egyes számú, azt mindig hallgatnék. Aztán a Circus Maximus szintén óriási kedvencem, harmadik helyre most nem mernék dönteni. Nagyon sok zenét szeretek!

Készítette:
Szalonnás Imre

 
A XXI. sz. képe

Fluor és Zorán

 
Zenekarok
 
Szórakozóhelyek
 
Társoldalak
 

Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~