Nemzeti Rock Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Szerkesztőség

Elérhetőségünk:
szalonnas.imre@yahoo.com

 
Társalgó
 

látotagó olvassa a lapot.

 
Számláló
Indulás: 2007-12-06
 
Hírek (2012)

Vérzik e Föld - negyedik hadmozdulat a Stratégiától

  2013.02.07. 23:04

Február 16-án a volt Wigwamban (Club 202) a Hungarica előzenekaraként mutatja be negyedik albumát a Stratégia zenekar.

A korábbi hírekkel ellentétben csak február 11-én megjelenő negyedik lemezük a Vérzik e Föld címet viseli, melyen az előző albumon már felbukkant progresszív elemek mellett tovább színesíti heavy/power alapú "hungarometálját" a 17 éves hódmezővásárhelyi zenekar. A Hammer Music által kiadott 9+1 számos lemez a szolnoki Denevér stúdióban készült, a végtermékkel kapcsolatos morzsákat tartalmazó előzetes pedig itt megtekinthető a mellékelt videóban.

Az új album egyik dalához egy videóklipet is készített a Stratégia, amelynek premierje szintén február 11-én lesz.

strategiazenekar.com | facebook.com/StrategiaOfficial | hammerworld.hu

Ha a Scorpions basszere és Jancsó Miklós nem győz meg, akkor semmi...

  2012.12.03. 18:30

01. Az Igazság Napja
02. Két Nap
03. Lengyel Magyar
04. Kaloda
05. Zúgó vihar
06. Lépteink
07. Test és vér
08. Lelkem nem eladó
09 Ringató
10. Határok nélkül

Bónusz:
11. Polak, Węgier
12. Lélekből kötött szövetség

Tagok:
Mentes Norbert - gitár
Fábián Zoltán - ének
Polgár Krisztián - gitár
Kiss Dániel - dob
Bella Norbert - basszusgitár
Wéber Iréna - ének
Pusztai Zoltán - dalszöveg

Közreműködnek:
Andrzej Nowak (TSA, Zle Psy)
Nyerges Attila (Ismerős Arcok)
Hoffer Péter (Moby Dick)
Jancsó Miklós (ős-Moby Dick)

A Hungarica 5. nagylemeze ma jelent meg ajándék koncertjeggyel a zenekar lemezbemutatójára, ami 2013 február 16-án kerül megrendezésre Budapesten, a CLUB 202-ben (volt Wigwam) !

A koncert különleges vendégei: Nyerges Attila, Andrzej Nowak, Paweł M±ciwoda (Scorpions)

Itt a Transylmania zenekar első videoklipje

  2012.11.18. 12:41

A Transylmania zenekar legnagyszerűbb, 2004-es Legyen Úgy, Mint Régen Volt című lemezéről választotta ki a zenekar az első videoklipjének szánt nótát, az "Ez A Világ"-ot. Az alant megtekinthető klipet Karácsony előtt követi a harmadik lemezről származó "Mert Tudnom Kell". (Reméljük abban már mutatják a zenekart is.)

Deák Bill Gyulát kiengedték a kórházból

  2012.11.16. 01:33

Kikerült szerdán az intenzív osztályról és elhagyta a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát Deák Bill Gyula. A zenész rehabilitációja egy szanatóriumban folytatódik.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a 64 éves Deák Bill Gyula vasárnap kapott infarktust, éjszaka került a Semmelweis Egyetem klinikájára, ahol sikeres katéteres szívműtéten esett át.

Forrás: index.hu

Basszusgitározol?

  2012.11.12. 14:20

A feltörekvő budapesti illetőségű Révület zenekar basszusgitárost keres Érd és Budapest környékéről. Feltétel az egy-kétheti próbák vállalása, és a saját hangszer. Erősítő előny. Az érdeklődők leveleit a zenekar erre a címre várja:
revulet.zenekar@gmail.com

Deák Bill Gyula szívrohamot kapott

  2012.11.12. 14:17

Megrázó hírt közölt ma a hazai blues- és rockrajongókkal a 64 éves Deák Bill Gyula facebook-oldalának moderátora: "Az éjszaka folyamán Bill kapitányt kórházba szállították. Szívrohamot kapott. Állapota, az orvosok felkészültségének köszönhetően jelenleg stabil." A Semmelweis Egyetem Szív- és Érsebészeti Klinikájára szállították. Deák Bill fia a Velvetnek is megerősítette a hírt. "Fél 3-kor életmentő műtétet hajtottak végre rajta, ami az orvosok szerint sikeres volt. Jelenleg intenzív osztályon ápolják, állapota stabil. Azt mondták, ha nem került volna be azonnal, az végzetes lett volna" - nyilatkozta a családtag. A facebook-oldalon nemrég megjelent, hogy "Bill fiától, Tamástól megtudtuk, hogy Bill jobban van, már evett, állapota továbbra is stabil. Valószínűleg hosszabb rehabilitációra lesz szüksége. Azonban a gyógyulást egy kétoldali tüdőgyulladás nehezíti."

Mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Forrás: index.hu

A hónap kedvenc szösszenete

  2012.10.21. 19:07

Forrás: www.sanyiabagoly.blog.hu

Hat év után újra KL-SZEKTOR

  2012.10.21. 18:56

A zenekar Mazula Imitől nem szokatlan módon tagsága megegyezik az épp aktuális Mazu-csapat felálláséval, mely jelen esetben az Egészséges Fejbőr. Tehát zenél Czimmer, Mazula, Petrovity és a fiatalok.

A banda állítása szerint nem csak erre az egy november 2-i Big Bájkos koncertre állt össze, hanem további fellépések, sőt lemez is várható lesz majdan. Bár, ha csak ez az egy buli lesz, az sem rossz éppen, hiszen közel 2,5-3 órás koncert várható.

Az apropó (nyilván, hisz mi más lehetne) egy Fradi-MTK meccs, a zenekar azt üzeni még, hogy "a koncert ingyenes, a pia jó áron! A zene adott, a tartalom CSAK A FERENCVÁROS!"

(A plakát végre kinéz valahogy.)

Rock n' roll

  2012.10.21. 18:53

A Romantikus Erőszak Mindörökké Magyarország című stúdiólemezéről már kihoztak egy klippesített nótát, most itt a következő. A Honvágy című eredetileg 1956-os táncdal feldolgozásának apropója kapcsán a zenekar a következőket mondta el: "ma külön aktualitást ad az az aggasztó tény, hogy az utóbbi években újra magyar fiatalok tízezrei hagyják el a hazájukat a boldogulás reményében."

A klip megtekinthető itt. A dalban Kacsa végre megmutatja, hogyan is kell (rock n' rollt) gitározni, tehát nagyon jó lett.

A P. Mobil-os Rockinform-különkiadásba szánt letiltott interjúk IV.

  2012.09.08. 23:40

A klasszikus rockzene magyar hangja: Vikidál Gyula

A P. Mobil-os Rockinform-különkiadásba szánt letiltott interjúk III.

  2012.09.08. 23:33

„Sokat kaptunk a P.Mobiltól…” Zeffer András

A P. Mobil-os Rockinform-különkiadásba szánt letiltott interjúk II.

  2012.09.08. 23:27

„Kihívás volt” - interjú Rudán Joeval

A P. Mobil-os Rockinform-különkiadásba szánt letiltott interjúk I.

  2012.09.08. 23:23

Egy örök mobilos (Kékesi "Bajnok" László)

Újra élőben a Nemesis!

  2012.09.08. 22:59

A progresszív metál magyar zászlóvivői egy ingyenes, két részes, összesen kb. 1,5 órás koncerttel jelentkeznek így az ősz elején. Az Age Of Nemesis zenekar mióta újra-aktivizálta magát, nemcsak koncertezik, de új lemezt is készít, egy friss demót már letölthetünk a zenekar honlapjáról (itt linkeltük jobbra a lista tetején).

A zenekar vezetőjével, zenei agyával, Fábián Zoltán gitárossal nemrégiben készült egy interjú, melynek első része ezen a linken olvasható.

Igen, ez olyan technikás zene.

És király.

Az Arcok most Tátrai után Hoboval lép föl (mi már Pókát várjuk)

  2012.09.08. 22:52

A Kerítést Bontok címmel 7. nagylemezét kiadó Ismerős Arcok szeptember 22-én a Barba Negra Music Clubban tart nagyszabású koncertet. Az est különlegességét szolgáltatja, hogy Hobo a koncerten vendégként fog közreműködni. Valamint ezen a koncerten köszönthetjük az augusztus 20-a alkalmából a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Nyerges Attilát is! Jegyek papír alapon, elővételben 2500 Ft-os áron kaphatók, aznap a helyszínen 3000 Ft-ért. A klubbal kapcsolatban érdemes annyit tudni, hogy kiváló a technikai felszereltsége, profi a személyzet, és drágák az árak. Az új albumról lentebb nyilatkozik Attila, jobbra pedig a plakát (ami királyul néz ki).

„Az új album dalai egy, a jelenlegi határainkon kívül született fiatalember első negyven évéből kimerevített pillanatképek. Ezeket láthatjuk és élhetjük át, emlékezve a saját életünkre a hatvanas évek végétől napjainkig. Miután a történetírás szempontjából nem folyt túl sok vér ezekben az időkben, részletes feljegyzésekre sajnos nem számíthatunk. Az elbeszélésekből azonban értesülhettünk arról, hogy létezett valamikor egy „nagy generáció”. Ha ez így van, akkor bizony mi - akik ezekben az években születtünk -, a legkisebb generáció vagyunk, amely idehaza valaha élt és létezett. Belenőttünk a hazugságokba, hogy aztán ifjú felnőttként nem értve az egészet, egy pillanatot se élvezhessünk maradéktalanul a ránk zuhanó szabadságból. Takarítva a legendás „nagy generáció” után maradó romokat, szerettünk és sírtunk, verekedtünk és féltünk, veszítettünk és nem győztünk. Ez az életünk, és erről kívánunk nyomot hagyni. Nem feltétlenül bírálni, de nem is elfeledkezni a felelősségről és felelősökről.”

12 dal az kevés?

  2012.09.08. 22:44

A jobbra látható borítóval fog megjelenni október 19-én, a 12 dalt tartalmazó Mindörökké Magyarország c. Romantikus Erőszak album. A borítót az a Sallai Péter követte el, akit nem kell ma már senkinek sem bemutatni.

A lemez különleges vendége Szasza lesz a Zorall-ból, aki Balázzsal közösen énekel majd egy meglepetés nótát, amely nem az FFC (Ferencvárosi Futball Club) indulója lesz, mert az - bár most rögzíti a csapat - egy támogatói CD-n jelenik majd meg.

A kórusokat idén többek között vármegyések, a fradi szurkolók, valamint a Szebb Napok és a Révület zenekar énekesei nyomták fel!

Már csak azt nem tudjuk, hol veszik fel a lemezt, de reméljük ilyen borítóval nem puffogó dobú konzervhangzást adnak majd az albumnak.

Index riport a Tizedes Meg A Többiekről

  2012.09.01. 20:49

Szójátokos című albumot fog rögzíteni a Hungarica

  2012.08.27. 18:10

Szeptember közepén vonul stúdióba a Hungarica együttes felvenni a sorban ötödik, de a Sziva Balázs helyére érkezett Fábián Zoltánnal elkészített első albumukat, mely a Test és Vér címet fogja viselni. Az album a zenekar közleménye szerint "sok meglepetést tartalmaz", és "december 3-án jelenik meg a Hammer Records gondozásában".

Doboscsere az Ossianban

  2012.08.27. 11:38

Az Ossian zenekar megvált dobosától, Hornyák Pétertől, utódját a budapesti Invader-ből szerezték be a 22 éves Kálozi Gergely személyében.

Emiatt természetesen az Invader is dobost keres, "mivel lekötött bulik, lemezfelvétel és rengeteg elvégzendő meló van előttünk!" Dobosok jelentkezését az invaderzenekar@gmail.com ímélcímre várják.

"Mik vannak..."

Kitüntetett rockzenészek

  2012.08.19. 02:06

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyarország köztársasági elnöke megbízásából, Magyar Érdemrend tisztikeresztje, Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt és Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adott át a tudomány és a kultúra jeles hazai képviselőinek augusztus 20-a alkalmából.

A kitüntetésben részesített professzorok és előadóművészek listájában a magyar rockzenetörténet olyan kiválóságai is szerepelnek, mint az Edda Művek énekese, Pataky Attila, a Hobo Blues Band és a P. Mobil basszusgitárosa, Póka Egon, az Ismerős Arcok énekese-szövegírója, Nyerges Attila és a Piramis legendás énekese, Révész Sándor. Póka és Révész Tisztikeresztet, Pataky és Nyerges Lovagkeresztet vett át.

A kitüntettettek teljes névsora itt tekinthető meg.

Index.hu és Hammerworld.hu nyomán

Stratégia, Szolnok, Denevér

  2012.08.10. 19:19

Ma a Stratégia zenekar közleményét nem írtam át egyedül. Hihetetlen jó stílusuk van. Aszondják: "Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy a zenekar befejezte az új lemez felvételét. Jelenleg a hanganyag keverése zajlik. Nemsokára ízelítőt is tudunk mutatni nektek!
Addig is kitartás, és rock and roll!"

Nem sokára újabb Pokolgép album születik

  2012.08.10. 19:18

Stúdiózik a Pokolgép. Még ősszel jön az album. Turné a Moby Dick, Dalriada, Bloody Roots és a többiekkel.

Újabb sablonos című albumot rögzít a RomEr

  2012.08.10. 19:15

A nemrég hihetetlen igényes és szép női pólóval jelentkező Romantikus Erőszak augusztus elején a dobfelvételekkel megkezdte az új albumának rögzítését. A Mindörökké Magyarország című album 2012 októberében jelenik meg. Lemezbemutató koncert október 19.-én lesz a most Club 202 néven futó valamikori Wigwamban.

Módosult a Nemesis koncertjének időpontja

  2012.08.10. 19:02

A zenekaron kívül álló okokból az augusztus 31.-re meghírdetett koncert szeptember 16.-án, vasárnap lesz megtartva. A helyszín maradt a (budapesti) Városligeti Sörsátor, a kezdés ugyanúgy 20:00, és még mindig ingyenes!

A gitáros Fábián Zoltán elmondása szerint "a múltkori setlist részben felejtős, más műsor lesz, mint a Crazy Mamában volt". Mindez ráadásul két felvonásban fog megtörténni.

A második Bloody Roots album adatai, melyhez lesz egy könnyed turné is

  2012.08.10. 18:56

"Az új Bloody Roots album "Az ígéretek földjén" címmel november 5-én jelenik meg a Hammer Music/Nail Records kiadásában! Közreműködik: Farkas Zotya (Ektomorf), Vörös Attila (Nevermore, Leander Rising) és Ficzek András (Dalriada).

Az év végén, november-decemberben együtt turnézik a Moby Dick, Pokolgép, Dalriada, Bloody Roots, Thornwill és a ScerrA. A Metal.hu Turné 2012.elnevezésű eseménysorozat szervezése jó úton halad, így hamarosan koncertdátumokkal és egyéb konkrétumokkal jelentkezünk!" - ilyeneket lehet olvasgatni a BR oldalán.

Hededűst és furulyást keres a Fejbőr és a CsillagSólyom

  2012.05.12. 13:18

Tisztelt Zenésztársak!

Keresünk állandó tagnak hegedűn és furulyán játszó aktív zenészeket! Két zenekarban teljes elfoglaltságot és csapat szellemet nyújtó évi 20-30 országos koncertet vállaló, a nemzeti rockot kedvelő fiú, vagy lány zenésztársakat keresünk budapesti heti rendszerességű próbákkal!

Hívjatok kérdéseitekkel a 06 70 314 66 97-es telón!

CsillagSólyom, Egészséges Fejbőr

Újra teljes az Akela

  2012.05.12. 13:14

"A zenekart kilenc év után tavaly elhagyó Szijártó "Szupermen" Zsolt helyére az év elején Tóth "Kártmen" Carlos (ex-Crossholder, ex-EGO) érkezett húrt bűvölni, a bőgős posztját pedig, amelyet Tóth "Ájronmen" László két éve történt távozása óta vendégzenészek töltöttek be, Mezőfi Joci (Invader, ex-Cool Head Clan, stb.) vette át. Mennydörgő botjának hangereje után legyen az ő neve Volu-men." - írta meg a zenekar.

Németországi miniturnén a Bloody Roots

  2012.03.10. 22:31

"Soprontól nyugatabbra még nem jártunk, most ezt is kipróbáljuk! Három koncert erejéig csatlakozunk a Killing Age (német) és a Strip No Altar (brazíl) turnéjához. A koncerteken számítunk a Stuttgart környékén élő magyar rockrajongókra!" - adta hírül a zenekar vezetője Schmiedl Tamás, aki a készülő második albummal kapcsolatban elmondta, hogy "a zenei anyag lassan összeáll, a szövegek megírása van még hátra, amit szintén nem szeretnénk elkapkodni. A nyári feszteken remélhetőleg már tudunk valami ízelítőt mutatni a készülő új albumról."

És jön az EXODUS a Hegyaljára...

Csibe a K3 zenekar új dobosa

  2012.03.10. 22:24

Czébely Csaba (ex-Pokolgép, ex-Wisdom,) lett az instrumentális metal trió új dobosa, aki Nagygyörgy Gábort váltotta.

Kilépett Dudi az Oi-Korból

  2012.03.10. 22:17

"Ezúton jelentem, hogy távozom a zenekar kötelékéből. Magyarázhatnám a döntésem sok mindennel, de mivel nem kell, csak megköszönöm a támogatást és szeretetet, amit e röpke idő alatt kaptam.

Hálás köszönettel:
Dudás András, az énekmondó"

"A különböző találgatások, és messzemenő következtetések elkerülése érdekében a következőket szeretném jelezni. Mikor tavaly nov. végén Dudi jelezte, hogy nem tudja tovább folytatni a zenélést, teljesen megrendültem. Fájó szívvel, de meg kellett értenem, hogy vannak az életben más dolgok amik fontosabbak a zenekarnál! Közel harminc év nem kis idő!!! Olyan dolgokon mentünk mi keresztül, amit nagyon kevés ember tudhat magáénak. Ez olyan barátságot, bajtársiasságot szül, amit semmi nem bonthat szét és egy életre szól!

Az együttes folytatja tovább a munkát! Saját hatáskörben oldjuk meg a helyzetet, Ducó, meg én pótoljuk majd az űrt. Nem keresünk új énekest és nyitva hagyjuk a kaput! Tesszük ezt annak érdekében, ha a dolgok úgy állnak, akkor Dudi akár egy-egy koncert erejé, vagy ismét gőzerővel visszatérhessen a zenekarba!!!

Március 17.-én OI-KOR, Frommer Baby koncert a Big Bike-ban! Belépés ingyenes! A koncertről DVD-felvétel készül, lévén elvileg Dudi akkor lesz látható utoljára színpadon. Május végén a Big Bike is bezár, így legalább megmarad az utókor számára egy hamisítatlan Óbudai buli. Szeretettel várunk mindenkit!!!"

Zalavári László, basszusgitáros

Interjú a marosvásárhelyi Kövérgép zenekarral

  2012.02.27. 19:33

Ha már rock, legyen kövér – vallja a Kövérgép zenekar, akik Erdély egyetlen poénzenekari tisztségét tudhatják magukénak. Az együttes ismert magyar rockzenekarok számait dolgozza fel, enyhén felhízlalva.

Akinek ez a felvezető felcsigázta az érdeklődését, itt elolvashatja az egész interjút.

Youtubeon pedig rákeresve 6 szám meghallgatható, korrekt minőségben.

30 éves jubileumi Moby Dick koncert nagy körítéssel

  2012.02.25. 17:52

120 ÉV MAGYAR ROCK Sopronban!

2012. március 10-én Sopronban ünnepel a 30 éves MOBY DICK!

A ROCKFARSANG elnevezésű rendezvényen a Moby Dick mellett fellép a WISDOM, a BEATRICE és az idén szintén jubiláló, fennállásának 40. évét taposó LORD is ünnepelni fog!

A jubileumi koncerten fellépnek a Moby Dick 80-as évekbeli tagjai közül Rozsonits Tamás dobos, Giczi Kurt és Jancsó Miklós basszusgitárosok.

A helyszín a GYIK Rendezvényház, Sopron, Ady Endre u. 10.

A koncert 14 éves korig ingyenes, az egyetemisták, középiskolások pedig 50%-os diákkedvezménnyel, 1800 Ft-ért tudnak jegyet váltani.

Elővételi jegyár: 2990 Ft, a helyszíni esti pénztárban a jegyek: 3590 Ft-ba kerülnek majd.

A belépőjegyek február 23-tól elővételben is megvásárolhatók!
Elővételi helyek Sopronban:
Szkitianosz Könyvesbolt, SOP-Vill Villamossági Áruház, Deák Étterem.

A Pokolgép-utódzenekarok albumokat adnak ki

  2012.02.25. 17:49

"Poklok és Mennyek között címmel április 30-án jelenik meg a Kalapács zenekar új albuma, és aznap a Club 202-ben megrendezésre kerülő lemezbemutató bulin dedikáltatni is lehet majd a csapattal a CD-t. Az új anyag dupla formátumban lát majd napvilágot, az egyik diszken a friss stúdióanyaggal, a másikon pedig egy koncertfelvétellel, ami a múlt heti bulin került rögzítésre." - adta hírül a Metal Hammer.

"Biztossá vált, hogy április elején jelenik meg az új, dupla album! Az első CD-n tíz vadiúj nóta, a másodikon pedig tíz régi és egy új dal szimfonikus átirata lesz hallható. Nemsoká' megmutatjuk a borítót is, most 99%-os állapotban van és Havancsák Gyula "Hjules" mesterműve! A szimfonikus hangszerelés pedig Derzsi György arany kezeit-füleit dícséri. A megszólalásért Cserfalvi Denevér-stúdió Zoltán "Töfi" a felelős. (Nagyon szól!:)) Néhány nap múlva azt is tudjuk majd, hogy mikortól lesz előrendelhető a dupla CD, és melyik áprilisi napon fog megjelenni!" - olvasható a Nomen Est Omen címmel lemezt kiadó zenekar oldalán.

A Hungarica egy öt éves korszakot zár le, hogy "elkezdjen egy új mesét"

  2012.02.25. 17:44

A zenekar a 5 éves jubileumi Petőfi Csarnokban megtartatott koncertje után megvált énekesétől, Sziva Balázstól, mivel Sziva már nem fog tudni "annyi időt és energiát fektetni az együttesbe, mint amennyit kellene". Utódja Fábián Zoltán lett, aki nem a Nemesis gitárosa, hanem a Székely Vér énekese. A zenekarvezető Mentes Norbert, és a volt énekes Sziva Balázs nyilatkozatait lapozás után olvashatják.

Végre kint az új Varga-album (továbbiakban a zenészek és a dalok listája + rendelés)

  2012.02.18. 18:58

„Egy nagyon régen várt album jelent meg a napokban. Régen várt, mert több mint két éve készítjük zenészbarátaimmal, olyanokkal, akik hűen kitartanak mellettem, s olyanokkal, akik időközben csatlakoztak hozzánk, de valamennyiüknek ugyanaz a céljuk volt, létrehozni egy emlékezetes albumot, amire mindannyian büszkék lehetünk. Az anyagot újra és újra meghallgatva ez az érzés egyre csak erősödik bennem. Nemcsak azért, mert az utoljára megjelent albumok óta ez tekinthető mondanivalójában a legegységesebbnek, de azért is, mert a dalok külön-külön is megállják a helyüket.
Hogy miért "Újra itthon" lett a lemez címe? Azt hiszem a borító sok mindent elárul ezzel kapcsolatosan. Talán sok embernek feltűnik, hogy egy hasonló medált hordok a nyakamban, immár 1984 óta. Fontosnak tartom, hogy ebben az egyre inkább globalizálódó világban, gyökereinket megőrizve, itt a Kárpát-medencében most már valamennyi, magát magyarnak érző ember magyar állampolgár lehet, s hivatalosan is nemzettársainknak tekinthetjük őket, hiszen csak így, egymást erősítve lehetünk igazán erősek, függetlenül attól, hogy a történelem merre sodort bennünket. Újra itthon érezhetjük magunkat, mert végre elkezdtünk saját érdekeink szerint cselekedni, még ha emiatt a világ haragja is zúdul ránk. Én nem akarok sem ehelyütt, sem pedig az új albumon politizálni, csak annyira, ahogyan mindennapjainkat is átszövi a politika. Kérem, fogadják ezt az albumot ugyanolyan szeretettel, amilyen odaadással készítettük sokak örömére. S még egy gondolat: úgy gondolom, ahogy a Patrióta zenekartól kölcsönzött, a lemez egyik leghangsúlyosabb dala is mondja, nekünk, magyaroknak egy nagyon fontos dolgunk van, őrizni a lángot. Ha meghallgatják az albumot, megtudják miért.„  - Varga Miklós.

Hosszú Menetelés - Kifulladásig (továbbiakban felállás, szetlista, és klip)

  2012.02.18. 18:49

Sziasztok Rókerek!

Bizonyára furcsálljátok ezt a címet, s azt hogy ez a két szó megjelenik a plakátainkon is. Úgy gondolom, hogy kötelességünk közölni veletek, hogy mit is jelent ez pontosan. Ezzel a két szóval szeretnénk tudatni mindenkivel, hogy 17 éve létezünk és még legalább ennyi ideig szeretnénk is létezni. Hosszú utat tettünk meg idáig és úgy hisszük, ebben az évben is sokezer kilométert teszünk meg, hogy eljussunk hozzátok, bárhol is éljetek a Kárpát-medencében. Ma elindulunk és egy egészen újfelfogású csapatot ismerhettek meg bennünk estétől. Kétfrontos támadásunk a mai napon CSAK CS.Í.T. DALOKAT JÁTSZVA , megpróbálja a régi és új nótákkal széppé tenni az estéteket és ugyanezt a programot visszük Kaposvárra is februárban. A másik oldalunk akusztikus koncerteken csak a FELDOLGOZÁSPROGRAMOT NYOMJA MAJD!  Ezek a koncertek jelenleg szervezés alatt vannak, de már biztos hogy márciusban Komlón a Vadvirágban azt is hallhatjátok. Az idei évben többször hallhattok minket Komlón, mint az előbbi években. Három szabadtéri koncertünk lesz a nyár folyamán és persze lesz idén is TÁBOR (már a negyedik). Hamarosan kész az éves program, látni fogjátok, hogy nem ítéltük unalomra ezt az évet sem. Ígérjük, idén lesz lemez és buli (az utóbbiból rengeteg).

Papp Attila - zenekarvezető

Változások az Akelában: van gitáros, de nincs basszer

  2012.02.18. 18:24

A zenekar Szíjártó Zsolt kilépését, és Kárpátiába-távozását követően az utódját Tóth Károly (Crossholder, ex-Ego-project) személyében találta meg, akiről a gitáros Kovács Attila szerint "úgy éreztük, zeneileg, hozzáállásilag, emberileg, és minden más téren is egy hullámhosszon vagyunk."

Időközben Tóth László basszusgitáros is távozott, mivel "a végén egyre nehezebben tudta összeegyeztetni a dolgaival [a zenekart]. Viszont ennek folyományaképpen új basszusgitáros után kellett néznünk, aki, nagy nagy meglepetésünkre eddig még nem lett meg. Szeberényi Attila segített nekünk, egy héttel a koncert előtt kezdte el tanulni a számokat, és hát ilyenkor nem sok lehetőség van a csemegék közül válogatni." nyilatkozta Kovács, még a január 21.-i Petőfi Csarnokban lezajlott koncert előtt. Az Akela azóta beugróbasszerekkel oldja meg koncertjeit, két hete Pécsett még az Afrer Rain-es Vincze Róbert játszott e poszton.

Czimmer János nyílt levele

  2012.02.18. 17:59


A zenekar korábbi problémái, ami feloszlásához vezettek közel másfél év múlva szépen, csendben rendeződtek. Mindenki okult a dolgokból, elgondolkodott és a másik bírálása, akadályozása helyett tette a dolgát. Hamarosan egyfajta visszarendeződés vette kezdetét. Ilyen nagyobb állomás volt a Csillag Sólyom együttes megalakulása is. Csak idő kérdése volt ennek a pillanatnak eljötte.

A Fejbőr, - mint ahogy neve is találóan mutatta - egy nem egészséges fejbőrt takart. No, nem a tagok személye miatt, inkább létrejöttének oka miatt. Egy átmeneti állapotot tükrözött, mintegy lélegeztető gépen tartva a régi zenekart, hogy az idő, és - tegyük hozzá - Mazula Imi gyógyító munkája beérvén újult erővel indulhasson útjára az EGÉSZSÉGES FEJBŐR!

Ami mindig is összetartozott, nem szakíthatják szét örökre soha! Ez a trianoni alapigazság most tökéletesen visszaköszönt a zenekar életében. Bárcsak hazánk nagy sebe is így tudna begyógyulni!

Az égiek kísérték sorsunkat, mi nem leszünk hálátlanok ezek után sem! Az EGÉSZSÉGES FEJBŐR ismét hazája és közönsége szolgálatába áll!

Czimmer János

Kommentár nélkül

  2012.02.18. 17:56

"A Magozott Cseresznye határozatlan időre szünetelteti a működését."

Czeróczky ”Ceka” József nyílt levele

  2012.02.18. 17:54

...Szasztok Cserkó és Fejbőr barátok!

A mai naptól változás állt be a két csapat összeállításában... ami biztos, hogy Arab, Yoda, és Ceka már nem tagja a zenekaroknak. Mind a hárman nagyon hálásak vagyunk, hogy játszhattunk a bandákban, hiszen rengeteg embert ismertünk meg így, és nagyon sok barátot találtunk az egész országban koncertezés közben. Minden percét élveztük a buliknak, és ezért hálásak vagyunk Nektek és persze Mazunak és Zorkónak.

A kiválás okáról csak annyit: biztosan éreztétek Ti is, hogy az utóbbi másfél-két évben valami megváltozott Mazu és köztünk. Sajnos zeneileg, szövegvilágilag, és emberileg is eltávolodtunk egymástól... nem is született Cserkó lemez... viszont alakult két másik formáció (bOIs, Csillag Sólyom). Közben persze készítettünk egy (szerintünk) nagyon jó Fejbőr anyagot, de ez 100%-ban Zorán zenéje és szövege. (Sajnos a koncerteken csak néha-néha játszottunk egy-egy nótát róla.) Tehát nem látjuk értelmét annak, hogy görcsösen együtt maradjunk a népszerűségért, vagy esetleg némi pénzért, habár már nem jelent örömöt az együttzenélés.

Természetesen működni fog a Fejbőr, és minket is láthattok a bOIs-ban, és még talán máshol is.

Mazunak és Zoránnak mindent köszönünk, és további sok sikert kívánunk!... de tényleg... Veletek pedig reméljük, hogy találkozunk a koncerteken!

Csermák ”Arab” Csaba, Szabó ”Yoda” László, Czeróczky ”Ceka” József

Mínusz egy

  2012.02.18. 17:49

Feloszlottak. Kár, mert csíptem őket.

Egy hónap múlva jön egy Auróra best of

  2012.02.18. 17:48

25 dalt két korongon tartalmazó díszdobozos újrahangszerelt stúdióalbum jelenik meg március 12.-én a HammerWorld gondozásában, Esszencia (1983-2012) címmel.

Reklám (kaphatnánk érte pénzt is... vagy ingyenpéldányt...)

  2012.02.18. 17:22

Megjelent a Rockinform magazin februári száma, a Kopaszkutya Koncert CD (HBB - P.Mobil) melléklettel, mely a két zenekar 1981.04.06.-án, a szolnoki sportcsarnokban adott koncerjét tartalmazza. Tehát ezt:

1. Intro
2. Rocktóber
3. Varjúdal
4. Asszonyt akarok

5. Csizma az asztalon
6a. Alkohol blues
6b. Oh yeah
7. Rock and Roll

8. Lőj rám!
9. Farock
10. Belladonna
11. Illatos dal
12. Édes otthon
13. Tetovált lány
14. Kőbánya blues
15. Hosszú lábú asszony
16. Ki vagyok én?
17. Torta
18. Utolsó cigaretta

A kiadvánnyal kapcsolatban Schuster Lóránt elmondta, hogy a kiadvány "eredetileg a Kutyából szalonna című (a Kopaszkutya folytatása) filmet megelőző Kopaszkutya DVD De Luxe rendezői kiadásának melléklete lett volna több más extrával együtt (audiokommentár, eredeti plakátok és műsorfüzet, a filmből kimaradt dolgok stb.). De miután elhatárolódtak saját maguktól és tőlem, ezért elhatároztam, hogy kiadom a koncertet külön."

Néhány elmaradt intrjú, melyeket összefújt a szél

  2012.02.18. 17:01

Práder Vilmos (Ismerős Arcok) beszél még a Vili 2000 elnevezésű decemberi Wigwam-os koncertről, ZZ Top-ról, Rolling Stones-ról, Eric Clapton-ről, Tátrai Tiborról, zenészlétről, dalszerzésről, és a készülő Ismerős Arcok albumról.

Németh Alajos (Bikini, ex-Mini) mesél a ma esti 30. születésnapi Aréna-beli Bikini-koncertről, Syriusról, az első Hova lett? albumról, nőkről, de felmerül a "miért pont a basszusgitár?" kérdés. Az interjúnak különös bájt kölcsönös az a stílus, ahogyan Lojzi reagál a gyakran hülyeségeket is kérdező HVG-s riporternek.

Tóth Renáta (Örökség, ex-Kormorán) faggattatott a kilépéstől, a dobolásról, az új albummal kapcsolatos koncepcióról.

Hirleman Bertalan (Nine Books, Varga Miklós Band, ex-Beatrice) ismerteti a Vedres Joe-val közös progresszív rock projektjét, a Nine Books-t, melynek első albuma már ki is jött egy francia kiadónál.

 

 
A XXI. sz. képe

Fluor és Zorán

 
Zenekarok
 
Szórakozóhelyek
 
Társoldalak
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt