Nemzeti Rock Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Szerkesztőség

Elérhetőségünk:
szalonnas.imre@yahoo.com

 
Társalgó
 

látotagó olvassa a lapot.

 
Számláló
Indulás: 2007-12-06
 
Hírek (2011)

Külön utakon – Távozik a Tankcsapda gitárosa

  2012.01.11. 16:23

A Tankcsapda oldalán megjelent közlemény szerint tizenkilenc évnyi közös zenélés után távozik minden idők legsikeresebb magyar rock(?)zenekarából Molnár "Cseresznye" Levente gitáros. A kilépésének/kirúgásának okai Levente szerint az egység megbomlása volt, hozzátéve, hogy szerinte „egy nagyobb pihenő és itt a lelki dolgokról beszélek elsősorban, ráfért volna mindenkire. Mivel nem volt alkalmam elbúcsúzni a közönségtől, barátoktól, ismerősöktől ezt most teszem meg. Szóval nagy köszönettel tartozom mindenkinek, akik mellettünk voltak és segítették a zenekar pályafutását, végigkísérték a fejlődésünket. Nagyon nagy dolog, hogy egy kis debreceni zenekarból ide jutottunk ahol ma tart a Tankcsapda, és ezt nélkületek, a közönség nélkül nem tudtuk volna elérni, sziasztok!” A debreceni zenekar közben készül az új lemezre, születnek a dalok, és április elején pedig újra turnéra indulnak - immár új gitárossal.

3 interjú, ajánljuk

  2011.11.19. 21:04

Toroczkai László itt beszél a Klub 64 bezárásáról és még pár más dologról.

Nagy Feró itt beszél az X-faktoros ügyekről, a Beatrice aktuális dolgairól, a rádiókról... és még egyebekről is.

Az Avatar zenekar itt az új albumukról beszél, ami most jött ki a MetalHammer mellékleteként és melyet épp most hallgatok.

Moby Dick: Durván, akár a... Holnapok ravatalán

  2011.11.19. 21:00

Az új album szövegeit Pusztai Zoli saját szavaival mutatja be >> itt.

Az új album kapcsán Hoffer Péter dobossal készült egy kiváló interjú, elolvasható >> itt.

Az új album kapcsán Schmiedl Tamás énekes-gitárossal készült egy részletes interjú, elolvasható >> itt.

Érkezik a negyedik nagylemez a Hungaricától

  2011.11.19. 20:47

A mai naptól kedvezményes áron előrendelhető a december 5-én megjelenő "ROBOTOK: RABSZOLGÁK" című legújabb Hungarica nagylemez DVD melléklettel, amelyen megtalálható a zenekar Petőfi Csarnokos koncertje és egy zenés kisfilm, a "Csodára várva"! Előrendelési kedvezménnyel válthatsz jegyet a 2012. február 11-i 5 éves születésnapi koncertre és egyben lemezbemutatóra, valamint még számos vonzó kedvezmény vár Rád, amennyiben ellátogatsz ide.

Az album dalai: Hinni szeretnék - Faltól falig - Miénk az utca - Robotok:Rabszolgák - Honszerelem - Mementó - Ne szavazz rám! - Szülőföld - Globálbál - Lesznek szép napok - Vérrel szentelt föld

Még idén érkezik a Csilagsólyom második nagylemeze

  2011.11.19. 20:36

A Csillagsólyom tagsága nem unatkozik! Tavaly a megalakulásuk után röviddel már fel is rántották első lemezüket, és most már lassan kész a második! Lemezbemutató koncert december 27.-én (János napon) lesz a dél-pesti Crazy Mama klubban. Vendég a Frommer Baby, és a Szebb Napok zenekar lesz, a belépő pedig 1600 forint.

.... és a belépő mellé mindenki egy új lemezt kap ajándékba!

Akusztikázik a Romantikus Erőszak

  2011.11.19. 20:31

November 11-én a jelent meg a Romantikus Erőszak első akusztikus hangszerelésű, lényegében válogatáslemeznek is tekinthető albuma, A Kárpátok Dalai. A lemezen 12 Romantikus Erőszak dal és az Ignite A Csitári hegyek alatt című felvidéki népdal átiratának feldolgozása szerepel majd, magyar népzenével átitatott, akusztikus hangszerelésben, népi hangszeresek közreműködésével.

A "Kárpátok dalai" akusztikus CD tartalma: Betyárballada - Minden vészen át - Előre mind pesti srácok - A Kárpátok dala - Szabad madár - Büszke Botond - Elég volt - Napom, Napom - Ezerkilencszázhúsz - Itthon vagyunk - Kísérj el szép rózsám - Trianont ledöntjük - A Csitári hegyek alatt (Ignite). Megrendelhető itt.

Megújult a Kerecsen és letölthető három új szám is

  2011.11.19. 20:21

"Basszusgitáron Hangya helyett Kuszák (Szaki) Tibor nyomul ezentúl, valamint egy gitárossal bővült a banda Tóth Péter személyében. Letölthető néhány új dal is a honlapról, amelyeket még az előző felállással rögzítettünk."

Sopronban nincs unalom IV.

  2011.10.08. 00:00

"December elején jelenik meg a Hungarica 4. nagylemeze "Robotok Rabszolgák" címmel. A CD-hez egy DVD is tartozik majd, amin megtalálható lesz a 2010 márciusában, a Petőfi Csarnokban rögzített koncertünk, illetve egy igazi különlegesség is, egy kisfilm a zenekar szereplésével. Császár Tamás rendezővel (Ide születtem, A Szabadság betűi klipek) jelenleg is forgatunk. Mindezekkel felvezetve szeretnénk jövő év elején, február 11-én megünnepelni egy nagyszabású koncerttel a zenekar 5 éves születésnapját! Helyszín: Budapest Club 202. A további részletekkel folyamatosan jelentkezünk majd!" - olvasható a Hungarica webódalán.

Sopronban nincs unalom III.

  2011.10.07. 23:58

A projektnek indult, de közben zenekarrá evalválódott csapat nekiállt a második lemezanyag elkészítésének, s majd december 16.-án lépnek újra a deszkákra először Barcson, majd Kiskunfélegyházán, Marcaliban, Győrött és Sopronban.

Sopronban nincs unalom II.

  2011.10.07. 23:54

A Holnapok Ravatalán album megjelenéséig a Moby Dick naponta egy-egy új dalból tölt fel egy kis részletet a zenekar honlapjára. A lemez megjelenése napján, 2011. október 10-én hétfőn 17 órától, közönségtalálkozó és dedikálás lesz a budapesti Fehérlófia Könyvesboltban! (Cím: VIII. kerület. József krt. 44. és József u. sarkán)

Sopronban nincs unalom I.

  2011.10.07. 23:51

"Ősz folyamán a lemezmunkálatok folynak, illetve a Dalriadához szorosan kapcsolódó új projekten dolgozik a társaság egy jó része, és rövidesen az új weboldal is elkészül!" A banda december 16.-án lép először színpadra, Pécsett, a Paddy and the Ratsel közösen. Állítólag ebből rendszert akarnak csinálni.

Jövő héten indul az országjárás

  2011.10.07. 23:46

Jelenleg 12 állomással rendelkezik az Él Még a Magyar! névre keresztelt "hírvivő koncertsorozat", amely lényegében egy közös turnéja a Titkolt Ellenállásnak, az Oi-Kornak és a Fejbőrnek. A cikk illusztrációjaként is látható december 17.-i budapesti Crazy Mama-s koncert is magában foglaló turnéval kapcsolatban a kiváló plakátokért is felelős főszervezővel, Kima Norbival a Szent Korona Rádió készített interjút. Elérhető IDE kattintva.

Személycsere és válogatáslemez az Aurórától

  2011.09.14. 14:58

Az Auróra zenekarból idén kilépett Pozsgay János (Galacs), a zenekar alapító basszusgitárosa. Helyére nem érkezett senki, ugyanis Goreczky Szabolcs (Kisbé) gitáros váltott hangszert, így a győri punklegenda újra trióként üzemel. A személyi fogyás mellett a zenekar az ősz folyamán studióba vonul az együttes. Várhatóan még az idén meg is jelenik az album, amely a trió felálláshoz áthangszerelt formában tartalmazza a zenekar legnagyobb slágereit.

Aug. 4.-7. Fezen & Magyar Sziget 2. rész

  2011.09.06. 21:11

2011 augusztus 4.-7., három nap Fezen, bónuszként egy nap Magyar Szigettel. Az, hogy e kettő rendezvény nálam összekapcsolódott, az azontúl, hogy a beszámolók egyben tálaltatnak, azt is jelenti, hogy össze is lesznek hasonlítva természetesen. A második részben a két fesztivál két zárónapja szerepel, sárkányokkal, vonatozással, összegzéssel.

A Magozott Cseresznye után újra Bundit váltja Kacsa - most a Romantikus Erőszakban

  2011.09.05. 23:33

"Egy éves közös munka után különválnak útjaink Sólya András gitárostól. Bundinak ezúton is kívánunk sikereket a további pályafutásában! Ezúton jelentjük be, hogy megvan az új gitárosunk Mód Szabolcs személyében. Szabi több mint 10 éve már játszott a bandában, 2000 és 2002 között volt a RomEr tagja. Az ő játéka hallható az Itthon Vagyunk című lemezünkön. A köztes időben, főzenekara, az azóta már sajnos feloszlott Magna Hungária mellett a Magozott Cseresznyében és a KL-Szektorban is feltűnt. VOLTUNK! VAGYUNK! LESZÜNK!" - adja hírül a RomEr honlapja.

Tagcserék, lemezek... avagy Szíjártó Zsolt - 2011

  2011.09.02. 11:52

Pár napja jelent meg a hír az Akela zenekar honlapján, mely szerint "Szíjártó Zsolt (Szu/men) a zenekar szólógitárosa 8 év együttzenélés után külön utakon folytatja zenei pályáját (a Kárpátokba utazik). Az Akela-tól 2011.09.02- án búcsúzik a SzeptEmberFeszt-en! Akik utoljára szeretnék együtt látni ezt a felállást, azok mindenképp látogassanak el a népligeti fesztiválra. Belépés ingyenes!" Szupermen közben nem tűnik el az Akela mindennapi életéből, hiszen az új stúdiólemezen, a Függőségi nyilatkozaton "is lehet hallani míves gitárjátékát".

Úgyhogy Zsolt immár hivatalosan is tagja a Kárpátia zenekarnak.

Másik bandájának, az Omennek a már évek óta készülő lemezének nótáit a srácok már befejezték, remélhetőleg mihamarabb stúdióba is vonulnak.

Kapcsolódó interjú Szupermennel itt.

Címcsere, és részletek az új MD lemezzel kapcsolatban

  2011.09.02. 11:39

Nemrégiben a Moby Dick zenekar lecserélte e rettenetesen hülyén hangzó Durván, akár a vulkán lemezcímet a készülő 30. jubileumi stúdióalbumról. Az album új (nemcsak kegyetlen jó, de nagyon beszédes) címe A holnapok ravatalán, megjelenés október 10.-én. Szokás szerint most is lesz egy limitált digipack verzió, melybe még egy DVD is tartozik, rajta az 1998-as Búcsúkoncert eddig csak VHS-en megjelent anyagával. Lemezbemutató koncert december 10.-én a régi Wigwamban lészen.

Aug. 4.-7. Fezen & Magyar Sziget 1. rész

  2011.08.29. 22:54

2011 augusztus 4.-7., három nap Fezen, bónuszként egy nap Magyar Szigettel. Az, hogy e kettő rendezvény nálam összekapcsolódott, az azontúl, hogy a beszámolók egyben tálaltatnak, azt is jelenti, hogy össze is lesznek hasonlítva természetesen. Az első részben az első két nap leírása szerepel. Meg a Dream. Naná.

Holnap a nulladik nappal elkezdődik a Magyar Sziget

  2011.07.30. 15:24

A szervezők által a meteorológiai szolgálattól a Magyar Sziget konkrét helyszínére (Dunakanyar, Verőce, Csattogó-völgy), a fesztivál idejére (augusztus 1-7.) kért előzetes időjárás-jelentés szerint a legtökéletesebb fesztiválozó időjárás lesz. Az egész héten legfeljebb egy-két apró zápor lehet csupán, amely kifejezetten jó hatást gyakorol, hiszen nem lesz por a völgyben. Komoly esőre egyáltalán nem kell számítani, viszont annál több napsütésre, a hőmérséklet pedig egy fesztivál számára a legtökéletesebb lesz, ugyanis 22 és 31 fok között alakul.

Frissült a Letöltések menüpont

  2011.07.26. 21:50

Bár a H-599 zenekar már megszűnt, és a honlapuk sem elérhető, annak tartalma nem veszett el. Még annak idején oda feltöltötték a feloszlás előtti utolsó albumukat, a 2009-es Kitekintést. Most nálunk a linkek a Letöltések alpontban megtalálhatók. Mindemellett a Banda örökségének tekinthető Historica 2011-es demói is megtalálhatók ugyanott. Előbbi esetben 9, utóbbi esetben 8 dal a cselekmény tárgya.

Egy szegedi zenekar egy híre

  2011.07.23. 23:20

"Két új gitárost keresve a történet sajátos véget ért: Krisz (Varga Krisztián) hátat fordítva korábbi elhatározásának," - miszerint kilép a bandából -, a maradás mellett döntött, csakúgy, mint a Kokavecz András helyére kisegítőként érkezett  Petya (Erdélyi Péter). Adta hírül honlapján az újra teljes felállású, tehát négytagú Salvus.

Rövidhír egy kiváló interjú elolvasását követően

  2011.07.19. 22:43

Idén szeptemberre van tervezve az Akela zenekar 14. stúdiólemeze, a Függőségi Nyilatkozat. Az albummal kapcsolatban Kovács Attila gitáros és Tóth László basszer egy kiváló interjúban a következőket árulták el: "Amitől függeni lehet, az ott lesz ezen a lemezen. Koncept album a függőség minden formáját összefoglalva, kivesézve, Főnök által elmondva mindazt, amit ezzel kapcsolatban gondol, lát, tapasztal. A függőség nem egyszerű tárgykör – nagyjából minden az amiben élünk. Igyekszünk ezt zeneileg is hatásossá, szemléletessé, hitelessé tenni."

Patrióta visszalévő nyári bulijai

  2011.07.19. 22:24

2011.07.30. (szombat) 22:00. Váci Vigalom, Rock színpad
2011.08.07. (vasárnap) 22:45. Magyar Sziget, Szkítia és Örökség után.

A kép, mely semmiféle kommentárt nem kíván

  2011.07.19. 22:10

Lemezen dolgozik a Mytra

  2011.07.19. 22:03

A Hocza Róbert (Igor) vezette kazincbarcikai eddig instrumentális metált játszó Mytra nekiállt felvenni új lemezét, melynek okkal tervezik a Beta nevet adni, hiszen vokálok is gazdagítani fogják a zenét. Megjelenés év végére várható, addigis kiadtak egy (rendkívül igényes!) lemezelőzetes videót, melyet IDE kattintva mög lehet nézni.

Eddigi két demójukat le lehet tölteni a Zenekar oldaláról, lásd jobbra. Megjegyezendő, hogy a minőségük nem demó-szint, hanem... hát, szóval nem kicsit jó.

"A" fesztivál - Magyar Sziget augusztus 1.-8.

  2011.06.11. 23:49

2011-ben lesz a tizenegyedik alkalom, hogy a Verőce-Kismaros határán a HVIM tagjai megszervezik a Magyar Sziget fesztivált, mely idén augusztus elseje és nyolcadika között tartatik meg. A szervezők már elkezdték feltölteni a programot, melyben idén a tematikusság uralkodik a különböző napok programjaiban. Egy napra kerül például a Csillagsólyom és a Dalriada, vagy a Szkítia-Patrióta-Örökség trió, de a Sárdy-Papp páros Ismerős Arcokkal együtt szerepeltését is írhatnánk. Idén mi biztosan kihagyjuk, de vérző szívvel tesszük ezt... Pedig a különleges programok, a "nagy durranások" még be sem lettek jelentve.

„Zenélni szeretnénk embereknek” – interjú

  2011.06.11. 14:15

A Patrióta és a Varga Miklós Band két prominensével, a basszusgitáros-énekes Berczelly Csabával, és a gitáros Szabó Attilával beszélgettem főleg e két, de leginkább az előbbi zenekarral kapcsolatban, bár pl. a Nemesis-t illetően is találhat újdonságot, aktualitást az olvasó. Mélyinterjúnkban a koncertekről, a lemezekről, a dalok készítéséről volt szó elsősorban, miközben a Masterplan, a Metallica, Bryan Adams és a Queen dallamaira pörgött a diktafon.

Smiciék dobost váltottak

  2011.05.30. 13:42

"Az elmúlt hónapok a nyári fesztiválok szervezése mellett az új dobos keresésével teltek, mivel korábban Tarcsai Ádám távozott a zenekarból. Ádámon egyre inkább észrevehető volt, hogy a kezdeti lelkesedés alábbhagyott, elveszítette ambicíóját az egyre növekvő feladatok ellenére. A jövőben új zenekarára, a Suicide Rockers-re kíván koncentrálni, ahol elmondása szerint a zenei ízlésének jobban megfelelő stílusban dobolhat. Ádámnak a továbbiakban sok sikert kívánunk!"

A Bloody Roots új dobosa Budai Béla, akit Vörös Attila (Nevermore) Pantera tribute zenekarából (Vulgar Display Of Cover) ismerhettek.

A svéd legenda feldolgozta a dalt a magyar legendától (link a videóhoz)

  2011.05.22. 23:46

"Biztosan többen értesültetek már, hogy az a megtiszteltetés ért minket, mely szerint a Hammerfall zenekar az új lemezén feldolgozta a "Hol van a szó" című Pokolgép dalt. Június 3.-án 18:20-kor játszunk a Metal Fest Open Air fesztiválon, ahol a zenekar vendége a Hammerfall két tagja, Joacim Cans énekes és Oscar Dronjak gitáros. A közös "dzsemborin" eljátszunk mindent, ami fül-szem-szájnak ingere!!!" - adta hírül a Pokolgép zenekar.

A Vidámság és Rock n Roll számlistája

  2011.05.22. 23:34

01, 80-as évek dagonyája
02, Kisszeplős
03, Jól érzem magam
04, A szépség agressziója
05, Balfék fiú balladája (tábortűzi verzió)
06, Csodálkozol, hogy iszom?
07, Kollektív elhülyülés (hip - hop verzió)
08, Vidámság és Rock n Roll
09, Őrületes Rock n Roll
10, Lehetsz még (Kifakult sztár)
11, Mielőtt elmegyek
12, Katicabogárka
13, Kollektív Elhülyülés (Fábry edit)
14, Balfék fiú balladája (Rock verzió)
15, Katicabogárka (Rádió edit)
16, Nagy árat fizettünk

Június 4.-én jön a Csillagsólyom debüt

  2011.05.22. 23:22

A Magozott Cseresznye és Egészséges Fejbőr tagokat is felvonultató folk-rock zenekar rövid időn belül elkészül bemutatkozó Egy Haza Van című albumával, melyet először a június 4.-én a budapesti Felvonulási Téren megrendezésre kerülő Trianoni Megemlékezésen lehet megvásárolni 600 forintért. A csapat az aktuális gazdasági helyzet miatt vette ilyen (szinte már irreálisan) alacsonyra az árat, és kihangsúlyozza, hogy ez nem tükrözi a minőséget.

A Mobilmánia melegít a Whitesnake előtt

  2011.05.08. 12:00

A július 13.-án a PECSA szabadtéri színpadán megtartásra kerülő Whitesnake koncert előzenekara a Mobilmánia lesz.

A Beatrice zenekar üzenete

  2011.05.08. 11:55

Pár napon belül leadjuk az anyagot a kiadónak, a Universal-nak.
A lemez címe: VIDÁMSÁG ÉS ROCK N' ROLL.
16 szám lesz hallható a korongon, a dallistát is hamarosan megosztjuk veletek.
Pontos megjelenést hamarosan közlünk!

Csibe a Kalapácsban

  2011.05.03. 20:43

Előreláthatólag három májusi bulin is vendégdobossal kényszerül színpadra lépni a Kalapács zenekar, miután Beloberk Zsolt a hétvégi szombathelyi koncert után kificamította a bokáját. A bulikra Czébely Csaba (ex-Pokolgép) fog beugrani, úgyhogy "kivételes és egyszeri - azaz inkább háromszori - program várható: a Pokolgép és Omen korszakokat idézzük majd fel." - utalt Kalapács József a jászboldogházi (május 6.), a salgótarjáni (május 13.), és a péceli (május 14.) koncertekre.

Felhívás zenekarok felé

  2011.04.25. 14:22

„Zenekarok Figyelem!
Akartok-e?:
Kéthavonta a „Crazy Mama”-ban fellépni?
Nagy tömeg előtt játszani?
A fellépésekért nem fizetni, hanem gázsit kapni?
Nagy, illetve közepes külföldi bandákkal fellépni?
Híres, magyar zenekarok előtt játszani?
Szerepelni a rádióban, sajtóban, TV.-ben?
Ha igen, akkor IDE kattintva tudhattok meg többet!
 
Tartsd életben az álmaid, mert egy szép napon azok valóra válnak”

Lassan jön az új Beatrice-album

  2011.04.24. 16:27

A szolnoki Denevér stúdióban vették föl, mert a minőség az minőség. Majd jön. Várjuk? Hogyne!

Jön a második Virrasztók-lemez, a Metalfest kisszínpadán mutatják be

  2011.04.24. 16:13

A nemrég dobosváltáson átesett sötét világú folk-metal zenekarnak már a második lemezét jelenteti meg június 6.-án a HammerWorld kiadó. A Memento Mori! album lemezbemutató koncertje a "Metalfest budapesti állomásán, annak is az első napján, június 3-án 17:00 órakor" lesz, tehát a Saxon-nal és a Cradle of Filth-tel egy napon. Aki nem tudja hová tenni ezt az egészet, látogasson el a banda honlapjára.

Kié A Nagy P?

  2011.04.24. 15:58

„A Fővárosi Bíróság 31.P.26.002/2009/17. sorszámú - egyelőre nem jogerős - ítéletében Szabó István, Sáfár József és társai alperesekkel szemben megállapította, hogy jogsértő módon használják a "P. Box" és "Pandora's Box" elnevezéseket, kötelezte őket a jogsértés abbahagyására és eltiltotta őket a további jogsértéstől akként, hogy az együttesük nevét az összetéveszthetőség kiküszöbölésére alkalmas megkülönböztetéssel kötelesek használni. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának 09M00372/13 számú határozata a "P.Box" szóvédjegyet már korábban Koronai Árpád és Sándor József jogosultak javára lajstromozta. A Cserháti-örökösök és a debreceni P. Box tagjai minden jogi eszközzel fel kívánnak lépni Szabó István és Sáfár József jogosulatlan névhasználatával szemben, ideértve az ebből eredő kártérítési igény érvényesítését is.”

Elmúlt illúziókat hajszol Németh Alajos csapata

  2011.04.01. 22:36

Megjelent a Bikini új sorlemeze Elmúlt Illúziók címmel. Az album a következő dalok szerepelnek: Adjon az ég, Nem megyek el, Emlék, A Hold keresői, Az őrtoronyból, Az utolsó pohár, Sohase felejts el, Elmúlt illúziók, Szép vagy, A végtelen lába előtt. A CD-hez egy DVD jár, melyen tavaly a Zöld Pardonban forgatott koncertfelvételek találhatók. Mind olyan nóták, melyek ilyen formában még nem kerültek rögzítésre: Izzik a tavaszi délután, Ne legyek áruló, Mondd el, Repülök, Közeli helyeken.

 

Koncertek dögivel, ahogy kell

  2011.04.01. 22:28

Ápr. 15. Thrash Of Titans - Ózd
Jún. 12. Pannónia Fesztivál - Várpalota
Jún. 18. Karasna Fesztivál - Pilismarót
Júl. 06. Rockmaraton - Pécs
Júl. 14. Hegyalja - Tokaj
Júl. 22. Rómeó Vérzik Tábor - Tárnok
Aug. 06. Pollen Fesztivál - Lengyel
Aug. 07. Aréna Fesztivál - Beregszász

Kiléptek a gityósok a Salvusból

  2011.04.01. 22:24

2 gitáros hely is kiadó a zenekarban, ezért aki érez elég elszántságot és lelkesedést, és úgy gondolja, hogy az alábbiakban foglalt kritériumoknak megfelel, bátran keressen minket! A tagcserék és az ez okozta következmények részletesebb leírásáért menj tovább!

Tényleg jön a jubileumi sorlemez!

  2011.04.01. 22:19

"A Moby Dick visszatér! Sokan várták már, hogy hivatalosan is bejelentsük, hogy idén a 30. jubileumot egy új albummal és egy nagyszabású koncerttel ünnepeljük. A dalszerzési folyamat már a múlt év végén elindult, mostanra 7-8 dal összeállt, jelenleg a kiadói egyeztetések zajlanak, illetve a koncert időpontjának és a helyszín kijelölése. Ami már biztos: az új album ősszel fog megjelenni, a koncert pedig az év végére várható. További részletekkel folyamatosan jelentkezünk, illetve a honlapunk vendégkönyvében válaszolunk a kérdésekre!" - olvasható Közép-Európa egyes számú thrash metál zenekarának oldalán.

Újra a Tengerentúlon a Kormorán Memory Band

  2011.04.01. 22:11

"Kedves Mindenki! A zenekar március végéig az USÁ-ban és Kanadában turnézik a tengeren túli magyarok meghívására. Los Angeles, San Diego, New York és Windsor magyarjai a Kormorán Memory Band ünnepi műsorával emlékeznek meg az 1848-as szabadságharcról. Az időjárás is kegyes hozzánk, jelenleg San Diegoban pihenjük ki a turné fáradalmait városnézéssel és múzeumlátogatással. Hamarosan lesz képes élménybeszámoló is, ezen Szilveszter dolgozik - amikor éppen nem a tengerparton hever... Áprilisban ismét otthon hallgathattok minket, addig türelmet kérünk minden zené(nk)re kiéhezett rajongótól." - olvasható a zenekar megújult honlapján, ahol jópár teljes dal ill. dalrészlet is meghallgatható.

"Szállj, csak szállj..." - itt az első nagy repülése a Csillagsólyomnak

  2011.04.01. 22:05

2011. Április 9.-én a Ráday kupolában egy új születésnek lehetsz tanúja.Bemutatkozik a CsillagSólyom zenekar! Az egyúttal Petrovity Zorán összmagyar rockikon születésnapi koncertjeként funkcionáló rendezvényen a Sólymokat a Fejbőr és a Szebb Napok kíséri. Kapunyitás este nyolc, a jegyár ismeretlen, de "online jegyvásárlás esetén vendégünk vagy egy sörre".

A kialakult helyzetről

  2011.03.21. 22:30

Nem azért nincs frissítés, mert nem csináljuk, hanem azért

mert az elmúlt hetekben semmi nem történt.

Tényleg.

Abszolút semmi.

A kép csal, a Mamutról van a cikkben szó

  2011.03.06. 00:29

Arany, Ezüsz és Bronz címmel ez év szeptemberében jelenik meg a kultikus Sámán folytatásaként is felfogható Mamut zenekar (e néven) 2. albuma. A zenekar felállása megegyezik a Cool Head Klan legénységével, tehát Molics Zsolt (ének), Koncz 'Bonca' Tibor (basszusgitár), Ángyán Tamás (gitár), Hornyák Balázs (dob).

Oda fognak verni ezzel a 3 emberrel rendesen!

  2011.03.06. 00:14

Március 11.-én a volt Wigwamban veszi kezdetét a P. Mobil "Élsz-e még?" elnevezésű 2011-es turnéját. A koncert vendégei az Örökség zenekar három tagja, Mr. Basary, Géczi Erika és Tóth Renáta (ex-Kormorán) lesz.

A Paksi Művek újra gyárt

  2011.03.05. 23:57

Március 7.-én, jelenik meg a zenekar új lemeze, az Az Lesz A Győztes. A limitált első kiadásban duplacd-ként megjelenő (a bónusz korong a 2009-es PECSA-buli hanganyaga) album dedikálása aznap 16 órától lesz a Rocktogonban (Budapest, VI. ker. Mozsár u. 9.).

Miért és hogyan tehetségkutatózik a 16 éves Csak Így Tovább?

  2011.03.05. 23:51

"Valóban a Cs.Í.T. nem egy ilyen versenyen indult már és nem is eredménytelenül, de nem ebben a felállásban. Senki nincs a bandában rajtam kívül aki részese lehetett volna egy ilyen versenynek. A társaim soha nem érezhették ennek az izgalmát. Ez az egyik érv amiért indultunk, a másik sokkal prózaibb. Mint észrevettétek az elmúlt két évben már nem kellettünk a Rockmaratonra, s több hasonló fesztiválra sem. Nem hívtak, s ha jelentkeztünk sem foglalkoztak velünk a Magyar Sziget-en, a Volt fesztiválon és még sorolhatnám a sok nyári nagy bulit, pedig higyjétek el mindenhova jelentkeztünk időben. Jól eső érzés tudni, hogy ti szerettek minket, de sajnos ez is kevésnek bizonyul, ha arról van szó hogy ezt a bandát a helyén kezeljék ebben az országban. Szervezzük a saját kis buliainkat és megyünk mindenhova ahova csak hívnak, miközben feltörekvő kis csapatok minden akadály nélkül bárhova bejuthatnak. Itt gondolok a nagyfesztiválokra, a médiára. Nem tartom őket rosszabbnak nálunk, de jobbnak sem és nem savanyú a szőlő, csak hát a tizenhat év már rengeteg tapasztalattal vértezett fel és tudom hogy rossz úton jártunk eddig. Most felvesszük a kesztyűt és megpróbáljuk, maximum elbukunk. Ennél rosszab nem történhet velünk, hiszen max megyünk tovább a magunk útján. Nekünk szükségünk van erre a fesztiválra és higyjétek el a semmi pénzünkből fizettük a beugrót, de nekimegyünk, mert ha nem válaljuk, akkor miért csináljuk? Ebben a versenyben nem az a tét hogy győzünk-e, hanem hogy merjük-e. Nem Amerika a cél, hanem amit mellette kínálnak, hogy több, számunkra eddig ismeretlen hazai klubba is eljuthatunk és hirdethetjük a Komlói Jószerencsét Rockn'roll igéjét.

Köszönöm az ottlevőknek, hogy szavazataikkal és a zsűri döntésével továbbjuttattak minket a május 21.-i pécsi kisdöntőbe! Jó volt hallani a többi igen csak felkészült tehetséges bandát és jó volt újra sikercsapatban vinnyognom! Ez az út, amin most elindultunk már egy másik Cs.Í.T. zenekar alapjait teszi le. Sajnálattal kell közölnöm, hogy a P.Mobil, Edda, Dinamit, Lord, Hobó, P.Box tribute-ot felszámoljuk és elindulunk a magunk útján. A május 20.-i újabb megmérettetésre már új, friss Cs.Í.T. dalokkal megyünk és a koncertjeinken is csak elvétve hallhattok majd feldolgozásokat. Köszönöm mindenkinek aki eddig kitartott mellettünk és azoknak is akik a jövőben is szeretni akarják a zenekart, akkor is ha az már csak Cs.Í.T. lesz!" Füles

Doboscsere a Jászmagyarokban

  2011.03.05. 23:40

A Jászmagyarok zenekar dobosváltáson ment keresztül a múlt hónapban, az új játékos Köles Tamás lett.

Interjúk átalakulások kapcsán

  2011.02.27. 20:55

Interjú Kukovecz Gáborral (Pokolgép)

Interjú Babári Józseffel (Örökség, ex-Kormorán)

Fejbőr - Oi-kor erdélyi turnéja 2011. október 27.-30. között

  2011.02.26. 14:35

Október végére a két legendás zenekar a Fejbőr és az Oi-Kor Erdélybe látogat. A turnéra busz kiséri őket, melyekre korlátozott számú helyek válthatóak. Bár jelenleg nem kimondottan aktuális a történet, a helyfoglalás miatt mégis szükséges időben közölni a kapcsolatos információkat, melyek a továbbra kattintva elérhetőek.

Magna Hungaria a Vakvilágban - feloszlottak a thrasherek

  2011.02.26. 14:23

Egy zenekar, mely többre volt hivatva. Egy zenekar, melyben volt annyi potenciál, ötlet, mondanivaló, és zenei tudás, hogy sikerre vezethették volna magukat. Egy zenekar, amely nem tudott építkezni a már meglévő ismerettségére, és mely zenekar ugyanennek az ismertségnek a csapdájába esett. Egy zenekar, mely nem tudott eljutni a rajongóihoz. Egy zenekar, amely túl későn váltott nevet. A késlekedés, mely megbosszulta magát: elvesztették az egyik legjobb magyar dobost, Fekete Gyulát. Bízunk a talpra állásban és hogy a folytatók végre a megfelelő pozícióba helyezhetik a zenéjüket, oda, ahová megérdemi, hogy tartozzék. A Magna Hungaria feloszlását taglaló Novák Árpád énekes által jegyzett közlemény a továbbiakban olvasható.

Kiváló metálzene, nagy mondanivalóval (letölthető albumok)

  2011.02.26. 14:11

"Hosszú, odaadó csapatmunka és a legjobb eredményre törekvés megkövetelte a lemez megjelenésének kisebb csúszását, de annál nagyobb örömmel jelenthetjük be, hogy az anyag kész van, elérhető! A lemez bika hangzását Vári Gábornak, a szemplerek elkészítését Hocza "Igor" Róbertnek, a borító-booklet tervezést Horváth Zoltánnak, az új honlap arculatát pedig Pötörke Gábornak köszönhetjük. Jó hír a hallgatóságnak, hogy az Önharckép című új lemez és a Minden Kezdet című előző anyag is teljes egészében (borítóval együtt) letölthető honlapunkról." - adta hírül a Salvus.

Magyar power metal csapatok hírei

  2011.02.26. 14:06
A győri Demonlord zenekar Only The Dead Are Safe címmel jelentetett meg albumot. A 12 dalt tartalmazó korong a februári Hammerworld mellékleteként jelenik meg, a lemezbemutató turné február 18-án indul.

A pesti Tűzmadár zenekar harmadik, Álmok című albuma a márciusi Hammerworld mellékleteként jelenik meg, három dal demója meghallgatható a honlapukon.

A pesti Wisdom új lemeze az áprilisi Hammerworld magazin mellékleteként jelenik meg. A korong előzeteseként megjelentetett Judas c. dal klipje már elérhető az ismert megosztókon, valamint a nemrégiben elindult Rock TV műsorán.

Lemez letöltésre

  2011.02.26. 13:47

"Az anyag hat nótát tartalmaz, ebből az utolsót bónusznak szántuk. Van köztük olyan, amiből már volt felvéve egy verzió, akad olyan, amit most lehet először meghallgatni, és egy olyan is, ami komoly meglepetést fog okozni a nem erre számító nagyérdeműnek. Az anyag kétféle formában is elérhető, egyrészt nem túl gyatra MP3-ban (a 256 kbps talán már hallgatható), illetve lossless FLAC-ben a vájtfülűeknek. Nem mellékesen gyönyörű borító is van a csomagban, nagy felbontásban, elsőhátsóbelsőmindegyik. A terveink szerint nemsokára mindenféle torrent oldalakra is fel fogjuk tolni az anyagot, hogy a lehető legtöbb emberhez el tudjon jutni. Szóval tessék csak bátran, töltsétek, hallgassátok." - olvasható a Zenekar oldalán.

Csak Kukovecz és Pinyő maradt a régiekből

  2011.02.26. 13:42

"A zenekar tagságában újabb változások történtek. A nagy sikerű évzáró koncertünk után Nagy Dávid és Czébely Csaba arról tájékoztatott minket, hogy a jövőben Dávid az Egyesült Államokban próbál szerencsét zenészként, Csibe pedig más zenekarokban folytatja pályafutását. Ezúton is a legjobbakat kívánjuk nekik! A Pokolgép zenekar új, teljes jogú tagjai Z. Kiss Zalán, aki gitárokon, és Veress Márton, aki dobokon játszik. Az új stúdió album dalai folyamatosan készülnek, a zenekar folyamatosan koncertezik az ország különböző részein. Budapesten, a Club 202-ben április 9.-én mutatkozunk be. Mindhalálig Rock’n Roll!!!" - olvasható a Zenekar honlapján.

Kalapács unplugged zenekarának Akusztikum Hungarikum címmel jelent meg lemeze

  2011.02.14. 12:54

"Köszönjük az élményt az MR2-nek is és mindazoknak, akik ott voltak a koncerten. A Petőfi rádióban 15-én, 23 órától adják a rádiós koncertet. Természetesen az "AKUSZTIKUM HUNGARIKUM" a boltokban is kapható lesz és meg is rendelhetitek a Hammertől, vagy akár a Dark Shop-tól. Az viszont biztos, hogy az első dedikált példányok azokhoz kerülnek, akik ott lesznek 18-án a Club 202-ben" nyilatkozott Kalapács József az akusztikus albumáról, az azzal kapcsolatos Petőfi Rádiós felvételezésről és a Wigwam-buliról. A lemezen Omen, Pokolgép, Hard, Kex, Kormorán, és a Ha én rózsa volnék c. népdal kapott helyet.

Készül a második sorlemez

  2011.02.11. 18:39

"Mostanában nagy a csend a zenekar körül, de minden kedves érdeklődőt megnyugtatunk, hogy ez a vihar előtti csend! Teljes mértékben az új album felvételeire koncentrálunk, de ahogy készen vagyunk folytatjuk a koncertezést! A Rock 'N' Roll legyen veletek!" - adta hírül az Avatar zenekar weboldala.

Csavarhúzó balladák a Sziva-Vedres-Hirleman triótól

  2011.02.10. 22:13

Megjelent a Hadak Útja project A holnap már a miénk című albuma, amin 12 Skrewdriver ballada található magyar fordításban, Sziva Balázs (Romer) énekével. Az Ő nyilatkozatait ollóztuk össze: "Az ötlet a Loyalty Recordsé! Az ő régi tervük volt egy ilyen átfogó Skrewdriver ballada album megjelentetése. Ez a korong nem egy megszokott kiadvány a hazai színtéren, hiszen csak lassú dalokat tartalmaz, elküldték a már amúgy régóta kész zenei alapokat, én pedig örömmel vállaltam a közös munkát. A zenét Vedres Joe és Hirleman Berci játszották fel, rajtuk kívül Wéber Iréna működik még közre a lemezen."

Fekete vasárnap

  2011.02.08. 19:14
Spanyolországi nyaralását töltötte, mikor a február 6.-ra virradó éjjel szívinfarktusban elhunyt Gary Moore. Az 58 éves korában eltávozott ír gitáros nemcsak a rockvilág egyik legnagyobb hatású zenésze volt Thin Lizzy tagsága és szólópályafutása okán, de kései lemezei miatt a blues színtér megkerülhetetlen szereplője is lett. Rengeteg gitárosra volt hatással, műfajtól függetlenül, szelleme dalaiban tovább él. Sajnálatos és szomorú módon halála előtt két nappal lett leszerződtetve zenekara a székesfehérvári Fezen-fesztiválra. Nugodjon békében!

A maradék

  2011.02.08. 18:43

Nemcsak az objektivitás jegyében természetesen a Kormorán zenekar további  sorsával is illik törődni. Koltay Gergő zenekara mint az előző cikkünkből is kiderül, komoly átalakításon ment keresztül, a legutóbbi felállásból csak négy ember maradt a helyén. Igen, kicsit emlékeztet ez az egész a P. Mobil másfél évvel ezelőtti történetére, főleg, hogy egy volt Mobilos is erősíti az újjászerveződött Kormoránt. A továbbiakban a változásokról hírt adó Demokrata magazin cikke következik.

Az Örökség

  2011.02.08. 18:37

A magyar zenei hírportálok közül tavaly ősszel elsőként hoztuk le, hogy a Kormorán zenekar énekescseréken megy keresztül. Aztán hosszú hónapokig nem történt semmi, már kezdtük azt hinni, valótlanságot közöltünk le. Friss, tegnapi a hír, hogy a banda átalakításai nem csak az énekeseket érinti, távozik a dobos és a gitáros is. Természetesen - ahogy az lenni szokott - a kirúgott tagok új zenekart alapítanak, de erről inkább majd ők maguk mesélnek. A továbbra kattintva ez az öt ember nyílt levele olvasható.

Koncert február 19.-én, szombaton

  2011.01.24. 19:45

2010 február 19.-én este 8 órás kezdettel Második Nemzeti Farsang az ismert dél-pesti koncertteremben, a Crazy Mama Music Pubban. Fellép a Bugyikék Sörcsibék, a bOIs, a Radical Hungary és a FEJBŐR. Az estén tombola lesz, sőt, a legjobb jelmez tulajdonosa ajándékban részesül.

Koncerthírek és Keresztes vitéz videó hegedűvel

  2011.01.21. 15:58

A zenekar koncertet ad február 11.-én a Club 202-ben (ex-Wigwam), mely a Felvidék Nem Szlovákia c. kislemez bemutatója is egyben, sőt - szokás szerint - maga az EP a jegy is. A kombó 2200 forintba kerül, és a következő dalok szerepelnek rajta: Lesznek szép napok, DAC induló, Meddig várjunk (élő-Pecsa), Hármashalom és kettőskereszt (élő-Pecsa), Nemzeti dal (élő-Pecsa), valamint a multémédiás részen a Nemzeti dal koncertklipje Varga Miklós és Kalapács József közreműködésével. Az indiánsátor kapui este nyolckor nyitnak, az előzenekar (RPG) kilenckor kezd.

Tovább…

Jófajta folk-rock zeneileg valahol a Kormorán és a Dalriada között

  2011.01.14. 20:48

 

A Csillagsólyom 2010 szeptemberében alakult a következő tagsággal: Fábián Attila: Dob (Útonállók), Czimmer János: Basszusgitár (Egészséges Fejőr), Szilágyi Attila: Szólógitár (H-599), Mazula Imre: Ének, gitár (Magozott Cseresznye). A zenakar állandó vendégei: Petrovity Zorán: Ének, vokál, Varga Jucus: Ének, vokál, Bene Beáta: Furulya, Kalász Máté: Hegedű.

 A zenekar elkészített egy 3 számot demót, melyen a következők találhatók:

Csillagok, csillagok
Egy haza van
Legyen úgy...

 
A XXI. sz. képe

Fluor és Zorán

 
Zenekarok
 
Szórakozóhelyek
 
Társoldalak
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt